PRISM, programul de monitorizare globala – incalcarea confidentialitatii datelor utilizatorilor?

Posted: 26/08/2014 in Manipulare/Monitorizare
Etichete:, , , ,

Big Brother

Washington Post şi The Guardian au publicat o serie de informatii, in baza carora  susţin existenţa unei reţele de monitorizare globale (PRISM), care ofera celor de la NSA şi FBI acces direct la datele utilizatorilor, colectate de catre cei mai mari furnizori de servicii online.

Conform publicatiilor sus-mentionate, programul PRISM a fost initiat in 2007, pe lista companiilor private ale caror servicii sunt monitorizate de FBI şi NSA fiind Microsoft, Yahoo, Facebook, Google, Apple, AOL şi Dropbox.

Astfel, cele 2 agentii federale americane  au acces la toate datele private ale utilizatorilor, stocate de companiile de mai sus ,respectiv la email-urile, mesageria instantant, imaginile şi fişierele video, conferinţele video şi audio.

Chiar daca monitorizarea globala nu este o noutate pentru nimeni (colectarea de informatii fiind atat din mediul online, cat si din cel electronic -telefon), PRISM se diferentiaza totusi de alte sisteme de supraveghere prin faptul ca  permite accesul direct la infrastructura de date, respectiv cele doua agenţii federale au acces nelimitat si nerestricţionat la datele utilizatorilor, doar in cursul anului trecut fiind întocmite circa 24.000 de rapoarte de activitate.

Raportat la informatiile de mai sus ramane intrebarea retorica : este vorba doar o alta teorie a conspiratiei sau aceasta este chiar una din fatetele „realitatii” ?

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti-au fost utile, nu uita te rog sa dai like, sa il distribui prietenilor tai si sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Lasă un comentariu