Munca la negru sau sclavia manipulatorie a voluntariatului

Posted: 27/02/2017 in Manipulare/Monitorizare
Etichete:, , , , ,

slaves

 

Priviti imaginea de sus! Ce va sugereaza? Este destul de expresiva, nu? Unii s-ar putea gandi ca nu vad legatura intre  sclavie si voluntariat, care s-ar presupune ca este o activitate pe care o faci din placere, cu/din drag, pentru ca vrei sa ajuti, pentru ca vrei sa sustii o cauza sau pur si simplu din nevoia de socializare si de a-ti pune la dispozitie abilitati innascute sau dobandite.

Ei bine, zilele acestea, un bun amic, mi-a confirmat inca o data multe din supozitiile indreptatite pe care le aveam de ceva vreme cu privire la multiplele si perversele modalitati de munca la negru si inca reglementate oficial (voluntariatul fiind reglementat legal) 🙂 Omul, cu destul de multa experienta corporatista in background, de cativa ani fiind freelancer si automat avand timp si de viata personala si de experimente sociale si a propus sa faca niste teste, el si inca cativa amici de ai lui, cu cateva firme mici si medii de pe piata, precum si cu cateva ONG-uri.

A pornit intai cu testul salariatului, al unui om cu studii superioare, cu multiple specializari, care a vrut sa vada „pulsul pietei” la firmele mici si medii, comparativ  cu situatia din multinationalele prin care a lucrat. Si-a postat CV-ul deci pe portalurile clasice de job-uri, a fost si proactiv, depunand si candidaturi spontane…si a asteptat…interviuri, discutii si cateva firme interesate…si acum concluziile : 

a) daca la multinationale ar fi obtinut un salariu cu 3 zerouri in coada, la firmele mici si medii, pe acelasi nivel de competenta si specializare, nu a obtinut mai mult de 2 zerouri 🙂 

b) pretentiile firmelor mici si medii mult mai mari la nivel de exploatare a individului decat in corporatii (ex. daca in corporatii ,de regula, timpul liber era respectat ca timp liber, in firmele mici si medii, timpul liber nu prea exista, omul fiind angajat ca sa fie bun la toate, indiferent de specializare lui, iar ca bonus, disponibil non-stop pe mobilul personal, inclusiv in week-end si inclusiv prezenta permanenta pe Facebook – pe adresa personala 🙂

Concluziile : stereotipul clasic al sclavului corporatist nu se verifica in realitate decat de la caz la caz, fiind intalnite nivele de sclavie si mai rele decat la mult hulitele corporatii si pe bani infinit mai putini…

Ulterior, a extins experimentele ca voluntar  la nivelul ONG-urilor, unde a selectat cateva centrate pe cauze umanitare, pro-viata, crestine, valori nobile, etc

Nu mica i-a fost mirare cand a constatat din primele minute (ulterior primiind multiple alte confirmari negative) ca”pe afara era vopsit  gardul (cu sclipici de iti lua ochii) si inauntru era (la panda) leopardul”, cu alte cuvinte dupa o spalare pe creier, o propaganda de bun-sosit, de cuvinte sforaitoare, nobile, despre adevar, bine, sacrificiu si altele…era pus la munca mai mult decat declarase oficial ca o poate face, iar daca amintea acest lucru se relua propaganda sforaitoare cu sacrificiul pentru cauza nobila si altele din aceeasi melodie…sacrificiu, care de altfel se aplica doar voluntarilor, pentru ca cei care propavaduiau acest lucru, aveau orare fixe si salarii pe masura biciului folosit, mult mai mari decat media pietei, avand rol de vatafi/de stapani de sclavi, responsabili cu propaganda, cu indoctrinarea permanenta.

Presedintii de ONG-uri respectivi erau oameni de afaceri sau actionau cu un business mindset si metode si tehnici de manipulare clasica, cele mai multe ONG-uri fiind, de fapt,  alt tip de afaceri legale, mai avantajoase dpdv fiscal. Iar scopurile nobile…hmm, scopurile nobile erau doar ambalajele de fatada, poleiala sclipicioasa, brand-ul, masca sociala,  cu care se luau ochii fraierilor, care chiar credeau in ceea ce li se spunea….

Practic, se solicita sacrificiu de la prosti (pe timpul sau viata lor) in numele cauzei sau al lui Iisus (sau al oricarui ideal nobil vreti voi), inspre bunastarea desteptilor! Presedintii faceau bani buni pe seama acestor fraieri indoctrinati la greu, care se mai si bucurau de sclavia lor! Oamenii isi eliminau practic costurile cu salariile si contributiile la stat, deci nu numai munca la negru, dar si niscaiva evaziune fiscala, le mergeau in continuare afacerile, pentru ca ei nu pierdeau timpul ca altii, ei oriunde mergeau sau orice faceau era doar in scop de „bisnit”:) Foarte putine sau rare erau ONG-urile mai corecte, care chiar ofereau posibilitatea oamenilor sa aleaga intre o suma de bani alocata timpului muncit pentru cauza respectiva sau un bilet la teatru, de ex, in functie de preferintele voluntarului. Cele mai multe, mergeau exclusiv pe indoctrinare si culmea, chiar le functiona, legea dandu-le posibilitatea, sa-si aleaga sclavi legali, oficial, manevrabili doar din butoanele propagandei.

Si ca sa revenim un pic la imaginea relevanta de mai sus, lanturile groase de la gaturile sclavilor, azi nu mai sunt vizibile, indoctrinarea fiind mult mai subtila si mai perversa, ajungandu-se ca oamenii sa se auto-inlantuie (in lanturile propagandei mestesugit croita pe tipologia sclavilor, exploatandu-le ceea ce au ei mai bun si mai frumos in ei, sufletul, spiritul lor, ideea de bine, de frumos, de intrajutorare, de iubire de oameni – toate acestea fiind vazute ca prostie pura, ca slabiciuni usor detectabile, exploatabile la sange de stapanii de sclavi iscusiti)  si sa fie fericiti ca sunt in randul turmei inlantuite! si desigur, cei mai multi sunt atat de orbiti de avalansa de emotii creata non-stop de vatafi incat nu reusesc sa constientizeze, sa preia permanent controlul ratiunea asupra emotiilor si sa faca lumina in  capcana in care au cazut, din cauza bunelor lor intentii/bunei lor credinte (a se citi „din cauza propriei prostii”), sa vada clar in ce inchisoare sunt, fiind in stare sa se lupte pe viata si pe moarte cu oricine incearca sa le aduca o alta perspectiva in fata ochilor…sunt mult prea orbi, inlantuiti de vraja manipularii, de plasa abil intinsa de oamenii-paianjen….

Reclame
Comentarii
  1. Ana spune:

    Pai si cine e principalul vinovat? sclavul, desigur! ce-si face omul cu mana lui…. nimeni nu e in stare de asemenea perfectiune 🙂 ca in secundar, e vinovat si manipulatorul, care in mod constient, premeditat, calca peste cadavre, pentru atingerea scopului, folosiind orice fel de mijloace, asta e alta poveste….:)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s