Sondaj

Reclame
Comentarii
 1. ceciliadumitrache spune:

  Vă mulţumesc. Da, am norocul unui deputat – femeie, cu studii juridice, foarte activ.
  Mai visez şi la o lege prin care atunci când faptele de mare corupţie au fost dovedite, să se recupereze banii furaţi iar acei bani să meargă direct la plata datoriei naţionale, nu la eşalonul doi de băieţi isteţi. Nici eu, nici generaţia următoare nu suntem de vină pentru datoriile în care a fost îngropată ţara.

  Apreciază

  • concediere spune:

   Eu, multumesc pentru impartasirea initiativei pozitive. Cu cat mai multi oameni constientizeaza pe deplin si sunt informati cu privire la modul cum pot actiona, cum pot avea o atitudine civica, cu atat vor exista mai multe sperante de mai bine. Daca fiecare am incerca sa facem cat de putin din ceea ce am putea face, fara sa ne auto-limitam din start, lumea ar fi un pic mai buna, cu fiecare pas al nostru. De aceea va felicit inca o data pentru initiativa, va doresc mult succes si va asteptam sa ne impartasiti din experienta dvs.

   Apreciază

 2. ceciliadumitrache spune:

  Eu vreau sa ma adresez deputatului care apartine de zona unde locuiesc pentru a-i propune o initiativa legislativa ref. la drepturile copilului. Inteleg ca ajunsi la un nivel al functiilor si al salariilor, multi se departeaza de realitate, dar realitatea in tara e dramatica. As vrea sa se schimbe sistemul de acordate a pensiilor alimentare. Inteleg ca in Austria statul preia datoria pensiei alimentare apoi se razboieste cu neplatnicii. De ce nu ar fi si la noi asa? Mi-au trecut prin mana dosare de furt, prostitutie, care plecau de la aceasta realitate: mame singure cu mai multi copii, fara sprijin, fara posibilitatea unui loc de munca [n apropierea domiciliului, dar care trebuiau sa puna ceva pe masa. Sotul plecat la alta mandra, de negasit, locuind fara forme legale, lucrand la negru. Pensie trimisa la copii – zero. E o problema. E ca la domino, tot statul pierde cu cheltuielile pentru internarea copiilor intr-un centru de plasament, cu costul lunar al unui detinut (mama copiilor devenita infractoare), cu costul urmaririi penale si al unui proces. Ar fi mai simplu in varianta mea, sumele reprezentand pensia alimentara sunt de obicei mici, sunt de obicei raportate la un salariu minim, dar sunt vitale pentru parintele care a ramas cu copiii.

  Apreciază

  • concediere spune:

   Eu vreau sa ma adresez deputatului care apartine de zona unde locuiesc pentru a-i propune o initiativa legislativa ref. la drepturile copilului” – buna intiativa sa incerci sa scoti din adormire pe unii deputati! sau poate voi aveti un deputat mai activ, mai implicat, o exceptie din aria politica..
   „Inteleg ca ajunsi la un nivel al functiilor si al salariilor, multi se departeaza de realitate, dar realitatea in tara e dramatica.” – dramatic este ca cei mai multi sunt infractori, dupa cum se stie din mass-media…cred ca de asta nici nu se face o statistica oficiala, pentru ca ar rezulta ca 99% din politicieni au dosare penale..si atunci implicit ei nu sunt acolo decat pentru a-si rezolva problemele personale si comenzile stapanilor lor ..
   As vrea sa se schimbe sistemul de acordate a pensiilor alimentare. Inteleg ca in Austria statul preia datoria pensiei alimentare apoi se razboieste cu neplatnicii. De ce nu ar fi si la noi asa?” – in Romania ar trebui schimbate multe, nu numai sistemul de pensii alimentare, insa si acest aspect este unul important, intr-adevar. Pe de alta parte, chiar si la o analiza superficiala, dupa cum se stie, Austria are un alt nivel de trai, este o tara in care legile se respecta si se aplica intocmai, unde coruptia nu prea exista, cetateanul este respectat, exista un sistem de protectie sociala puternic din toate punctele de vedere, etc. Comparativ, in Romania, cam tot ce am amintit exemplificativ anterior, este la extrema cealalta, ca sa nu mai spun ca de cativa ani ni se inoculeaza ideea ca in conditiile in care natalitatea este in scadere, iar populatia este imbratranita, la un moment dat nu vor mai exista pensii, nemaiexistand cei care sa le sustina, astfel incat ce sa mai spun de pensiile alimentare?! Este o alta drama…si chiar daca cuantumul este mic, dupa jaful facut de politicieni din bugetul public, iarasi o sa ni se serveasca placa ca nu sunt bani la buget pentru asa ceva, nu mai spun de procentul minim de recuperari la buget..
   Ar fi multe de discutat, insa merita incercat, mult succes!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s