Luxul de a refuza un job de 2500 euro

Posted: 11/04/2017 in Interviu
Etichete:, , , ,

marionetten

Una din prietenele mele cele mai bune este avocat de business. Zilele trecute a primit o invitatie de participare la un interviu, de la una dintre cele mai mari societati profesionale asociate de notari din Bucuresti. Vad comercial excelent, zona selecta, o cladire veche, istorica, ca un vechi palat brancovenesc, interior ultra-spatios, mobila de colectie, ce mai, totul emana lux…

 
Postul era de Director operational pentru intreaga societate profesionala de notari. Practic, se  dorea ca omul respectiv sa fie un fel de notar – administrator/GM, care sa coordoneze atat dpdv. juridic, cat si dpdv. operational-administrativ cam tot ce misca, pentru a degreva notarii asociati de aceste aspecte mari consumatoare de timp, iar ei  sa se ocupe exclusiv de afacerile legal-profesionale. De altfel, toata lumea stie ca notarii nu au murit de foame niciodata, ba dimpotriva…
 
Ei bine, toate bune si frumoase, in aparenta, la nivel oficial, insa, cum se intampla, de regula, exista si o „agenda ascunsa” sau „activitati bonus/extra-curriculare”, care nu se pretind pe fata (la nivelul asta al jocului, nici nu e cazul, mai ales ca cei mai multi jucatori cunosc regulile jocului si le accepta ca fiind de la sine intelese), insa se dau de inteles mai mult sau mai putin subtil, in functie de cum e perceput candidatul, adica daca pare novice/inocent sau „din bransa”….
 
Practic se pretindea ca omul respectiv sa fie la dispozitia notarilor (2 asociati) aproape non-stop, mobilul de serviciu neavand voie sa fie inchis vreodata, deci inclusiv dupa terminarea programului oficial, sarbatori legale, zile nelucratoare, noapte-zi, nu conta….inclusiv, ori de cate ori era cazul, venit la birou sambetele si duminicile, cu ore suplimentare incluse si evident neplatite si ca bonus sugestia ca la unele ore suplimentare sa nu fie probleme legate de ramas pana tarziu (cat e cazul 🙂 pentru a-l ajuta pe unul sau chiar pe ambii domni, cu diverse servicii…(„Aici, ca in toate business-urile mici/medii suntem obisnuiti sa facem de toate si toata lumea face de toate!” 🙂 
 
De altfel, de la inceput a fost intrebata daca e casatorita, daca are copiii …si cum femeia a raspuns sincer, desi discriminarea era mai mult decat evidenta ….ar fi fost candidata perfecta…numai ca ea facea parte din cei care au coloana vertebrala, demnitate si nu accepta orice, indiferent de pret si ca atare, nu a stiut cum sa plece mai repede de acolo…
 
Intrebare : ati face orice pentru bani sau ati face orice, in general, indiferent de motiv? 
Reclame
Comentarii
 1. Ashura spune:

  Eu as fi acceptat oferta.dar pretul pe masura(suntbun om care iubeste libertatea si demnitatea) .pretul.de acum firma va avea 3 asociați nu 2 ,3 parteneri.Vreau statutul de asociat cu 30% (in lumea juristilor avocaților si notarilor se mai intampla si lucruri si scheme de genul dar dar.foarte rau.devii partner.mai ales acționar.)
  Asta e pretul pt un profesionist.bun va convine hai nu..nu mars

  Apreciază

  • concediere spune:

   Libertatea, demnitatea, respectul de sine, ca si iubirea ..nu au pret…nu se vand …nu se negociaza…. plus chiar daca ai fost partener/sa zicem, prima doamna a unei tari/presedinta unei tari, ai facut orice (inclusiv prestari de servicii sexuale cui/celor care iti cereau) pentru acest statut, deci cu orice pret? ai fi fost presul lor, oricand, oricum, orice, cu oricati, oriunde? eu, nu! nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata presul nimanui!

   Apreciază

 2. Oana spune:

  Eschiva, vorbitul cu subinteles, aluziile si altele din aceasta gama sunt indeosebi intalnite in mediile de afaceri, de politicieni, de oameni aflati pe o anumita scara sociala si denota doar cameleonism, fuga de raspundere, perversitate. umana in general . Iar daca te prinzi de jocul lor se prefac foarte inocenti, raspunzand ceva de genul : „Vai,dar nu ai inteles tu bine, nici pomeneala de asa ceva! De altfel, ne cunoastem de undeva? Nu stiu cine sunteti!:) Clasic!

  Apreciat de 1 persoană

 3. ortodoxend spune:

  Am refuzat job asemanator, unul de 2000 euro si unul de 2200 euro, pe principiul ca banii nu pot cumpara sclavi. Toate firmele ascund ceva la interviu, merg pe ideea ca angajatului ii va fi greu sa o ia de la capat cu interviurile, si in plus, nu ii va permite timpul sau finantele. De aceea va sfatuiesc sa aveti intotdeauna economii ca sa supravietuiti 6 luni fara job.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Cris spune:

  Destrabalarea e omniprezenta, fara discriminare, in orice mediu din societate, astfel incat nimic nou sub soare. Acum, ca cei mai multi, vor si prestatii suplimentare pe langa JD, asta iar e de notorietate, in orice mediu. Depinde insa doar ca cealalta parte sa spuna NU, nu te forteaza nimeni sa faci ceva impotriva vointei tale, mai ales cand nu e cazul de situatii disperate (ex.membrii familiei bolnavi de cancer, datorii la banci, la camatari, copii care sa-ti planga de foame acasa, etc) si chiar si atunci sper ca exista solutii alternative neumilitoare si degradante pentru fiinta umana.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s