ROMANII AR TREBUI SA AIBA SALARII CU 16% MAI MARI FATA DE MEDIA EUROPEANA !!

Posted: 15/01/2015 in Diverse
Etichete:, , ,

 

salarii 3

Afirmatia de mai sus nu e o gluma, ci e rezultatul unui studiu recent efectuat de PricewaterhouseCoopers, cea mai mare companie de de consultanta si audit din lume.

Astfel :

  • studiul prezinta date exhaustive referitoare la indicatorii de eficienta ai capitalului uman pe baza datelor colectate de la 80 de companii participante din cinci ramuri economice (industria farmaceutica, industria bunurilor de larg consum, produse industriale, retail si servicii financiare);

  • companiile castiga cu 16% mai mult de pe urma investitiilor in angajatii din Romania fata de media europeana, ceea ce contrazice clar declaratiile unor oficiali BNR, potrivit carora productivitatea romanilor e scazuta, de aceea si salariile lor sunt mici;

  • rentabilitatea capitalului uman in Romania (exprimata prin numarul de unitati monetare generate de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetara investita in remuneratia sa) este de 1.30, in crestere cu 4% fata de anul 2013 si cu 16% mai mare decat media europeana;

  • in context european, rentabilitatea angajatilor romani este mai mare decat media europeana (1.12) si decat media tarilor din Europa Centrala si de Est (1.28);

    Conform celor mai recente date Eurostat, in al doilea semestru din 2014, salariul minim din Romania era de 205 euro, iar cel mai mare salariu minim din UE se plateste in Luxemburg, de 1.921 euro!

 

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

 

 

 

 

 

Comentarii
  1. Mugur spune:

    Pentru lămurirea mea, aș mai pune o întrebare sau două: companiile care au dat răspuns, acelea cu angajați români, desfășurau și activitatea în România? Sediul acelor companii, dacă desfăzurau activitatea în România, îl aveau tot la noi în țară?
    Răspunsul la aceste întrebări ale mele, mi-ar elucida misterul unor profituri mari pentru unele companii, dar și profitul mic al altora. Deși, este posibil ca rentabilitatea capitalului uman să nu se reflecte direct în profiturile firmelor respective.

    Apreciază

    • concediere spune:

      1) Da.
      2) Daca „sediul” = sediul social al companiei-mame, cele mai multe aveau sediul in strainatate (din cate am citit eu din informatiile lacunare din presa)
      3) Legat de „profitul mic” exista mai multe metode financiare, in baza carora se poate declara oficial „profit zero”..

      Apreciază

      • Mugur spune:

        Cam așa gândeam și eu că este situația. Rentabilitatea le apare datorită salariilor mici distribuite angajaților din țară.
        În ce privește profitul, la inginerii financiare gândeam și eu, așa că, rentabilitatea reală a capitalului uman ar putea fi mult mai mare. Asta pentru că, în realitatea țării noastre, un angajat efectuează mult mai multe lucruri decât cele cerute sau recunoscute în fișa postului. Dacă s-ar lua în calcul și acestea…

        Apreciază

      • concediere spune:

        Da, profitul ar putea fi mult mai mare..
        Acest lucru si din cauza faptului ca apare abuziv in fisa postului si in contractul de munca precizarea-minune „orice alte sarcini atributite de catre superiorul ierarhic” si au rezolvat problema! iar oamenii, cum sunt in cea mai mare parte foarte saraci si saraci, nu-si cunosc drepturile si accepta orice, pentru a nu fi dati afara…

        Apreciază

  2. calinakimu spune:

    Si asta fara sa socotim economia distrusa, Rosia Montana, resurdele petroliere si de gaze date pe nimic, paltforma maritima de extractia petrolului din Marea Neagra, repet…concesionate pe „spaga”.

    Apreciază

Lasă un comentariu