MANIPULARE : ANARHIA = HAOS ?

Posted: 01/02/2015 in Manipulare/Monitorizare
Etichete:, , , , , , , , ,

 

The march of tyranny

 

La fel ca multe alte concepte al caror sens a fost denaturat (intentionat sau nu) sau ale caror semnificatii initiale s-au pierdut, in zilele noastre conceptul de „anarhism” a fost implementat eronat in mentalul colectiv. Astfel, perceptia generala este ca anarhism = haos, violenta gratuita, toti teroristii fiind catalogati automat drept anarhisti, desi anarhismul nu are nici o legatura cu haosul, violenta si terorismul, reprezentantii anarhismului condamnand de fiecare data aceste actiuni.

Deci, cuvantul „anarhie” deriva din originalul „αναρχία” din limba greaca, insemnand „fara reguli/conducere”, fiind un concept ce promoveaza societatea oamenilor liberi.

Din punct de vedere spiritual, exista si teorii care pleaca de la premisa ca „an-archos” = „fara conducatori” (o lume „fara archoni”) se refera in mod suplimentar si la lupta impotriva entitatilor spirituale, coordonatoare ale Planetei, dar acesta este alt subiect.

Other people are not your property

Pentru a va face o idee (pentru cei care nu stiu deja) despre modul cum gandesc reprezentantii anarhismului si ce promoveaza mai exact, va las sa lecturati mai jos cateva extrase din operele lor, precum si sa vizionati un scurt videoclip despre istoria foarte sumara a anarhismului :

Where is the authority, there is no freedom

 • Vrei sa faci imposibil ca un om sa-l exploateze pe altul? Atunci fa in asa fel incit nici un om sa nu aiba puterea.” (Bakunin);

 • Pentru anarhisti, anarhia nu inseamna absenta ordinii, ci absenta autoritatii.” (Benjamin Tucker);

 •  De cind se crede ca guvernarea este necesara si ca fara ea nu poate fi decit dezordine si confuzie, a devenit natural si logic sa spui ca anarhia, care inseamna absenta guvernarii, ar trebui sa sune ca absenta ordinii.Schimbati aceasta opinie, convingeti publicul ca guvernul nu este doar nenecesar, dar extrem de daunator si cuvintul anarhie, doar pentru ca inseamna absenta guvernarii, va deveni clar pentru toata lumea: ordine naturala, unirea nevoilor umane si dorintelor tuturor si libertate completa inauntrul solidaritatii complete.” (Errico Malatesta);

 • Sa fii guvernat inseamna sa fii supravegheat, cercetat, spionat, dirijat, legiferat, numarat, reglementat, inrolat, indoctrinat, controlat, verificat, estimat, evaluat, cenzurat, comandat, de creaturi care nu au nici dreptul, nici intelepciunea si nici virtutea necesara pentru a o face. Sa fii guvernat inseamna ca orice operatiune, orice tranzactie, sa-ti fie notata, inregistrata, estimata, taxata, stampilata, masurata, numarata, evaluata, licentiata, autorizata, admonestata, impiedicata, interzisa, reformulata, corectata, pedepsita. inseamna ca, sub pretextul utilitatii publice si in numele interesului general, sa fii impozitat, jecmanit, exploatat, monopolizat, extorcat, stors, escrocat, jefuit; apoi, la cea mai mica opozitie, la primul cuvant de protest, sa fii oprimat, amendat, discreditat, hartuit, vanat, abuzat, ciomagit, dezarmat, inrobit, sufocat, incarcerat, judecat, condamnat, impuscat, deportat, sacrificat, vandut, tradat; si, ca sa puna capac la toate, esti batjocorit, ridiculizat, ironizat, scandalizat, dezonorat. Acesta este guvernul; aceasta este dreptatea lui; aceasta este moralitatea lui.” (Pierre-Joseph Proudhon);

 • Anarhia nu este o fabula romantica, ci intelegerea practica a faptului, bazat pe 5000 de ani de experienta, in care am constatat ca nu putem avea incredere in acordarea conducerii vietii noastre regilor, politicienilor, preotilor, generalilor si prefectilor regionali’ (E.Abbey);

 • Cea mai mare denaturarea a filozofiei anarhiste este sa numesti anarhia o credinta in haos sau sa te gandesti la anarhisti ca la atentatori cu bombe si oameni violenti. Nu asta e anarhia ca filozofie! Anarhia se opune sclaviei umane, controlului exercitat asupra oamenilor de catre Biserica, Guvern, Corporatii. Desi ar putea exista ca in orice societate cativa indivizi cu manifestari teroriste sau mici grupuri ce comit violente, aceste violente comise sunt jalnice comparativ cu violenta produsa de Guvern. De fapt, daca ai intoarce acuzatia pe dos, adica vorbim de violenta Guvernului impotriva poporului pe care-l conduce, de-abia atunci acuzatia ar fi corecta. Prin asta inteleg ca sistemele statale, astfel cum se prezinta ele in prezent, indiferent ca sunt capitaliste sau socialiste, sunt, in realitate birocratice si despotice, sisteme violente. V-ati uitat la SUA, asa-zisa “patria democratiei”? Este o tara violenta si nicidecum democrata! In ceea ce priveste haosul, legat de faptul ca anarhia presupune haos, dezordine sociala, nici vorba de asa ceva! Haosul exista in societatea actuala. De exemplu, uitati-va la relatiile internationale dintre state : haos total, de cele mai multe ducand la razboaie intre state, perpetuand haosul general” (H.Zinn)

 • In toate razboaiele si genocidurile din sec.XX, puterea statala e o conditie necesara pentru acele razboaie/genociduri. Eu cred ca pe masura ce puterea statelor creste, creste si puterea acestora de a produce maceluri in masa.” (Crispin Sartwell)

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

 

 

 

 

Reclame
Comentarii
 1. anarhiehaos spune:

  Inocularea in randul „prostimii” a ideii ca ei trebuie sa fie supusi , niste sclavi , slugi ai oricaror stapani , niste carpe gata oricand sa intoarca si celalalt obraz pentru a fi palmuit de „conducatorii de drept” mi se pare cel putin o cretinatate daca nu cumva o afectiune psihica (nu ma pricep prea bine …) Dintotdeauna nemernicii care detineau o putere efemera i-au catalogat pe cei care ii contestau drept anarhisti , teroristi , infractori … E cam neplacut sa stii ca iti pica deodata galoanele de pe umeri si avantajele unei anumite pozitii creata si ocupata in mod artificial dispar .

  Apreciază

 2. calinakimu spune:

  Coruperea cuvintelor este o tactica binecunoscuta a manipularii. Faptul de a fi propriul tau stapan, ca fiecare trebuie sa fie un lider , un „anarhist” in sensul propriu al cuvantului, pentru SISTEMUL corupt al lumii noastre este un pericol…mortal.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s