ILUZIA SECURITATII SI TERORISMUL ORDONAT DE CATRE GUVERNELE STATELOR IMPOTRIVA PROPRIILOR CETATENI

Posted: 11/01/2015 in Manipulare/Monitorizare
Etichete:, , ,

the eyes are useless when the mind is blind

Securitatea in lumea noastra e mai mult o senzatie decat o realitate, unii dintre noi simtiindu-ne in siguranta chiar daca nu suntem, in realitate. Iar aceasta senzatie este platita foarte scump : cu libertatea noastra!

De ce se intampla acest fenomen?

Din cauza faptului ca exista mai multe predispozitii cognitive in perceperea riscului, care ne afecteaza deciziile, dintre care voi aminti exemplificativ doar 2 :

  1. exageram riscurile exceptionale si nu luam in considerare riscurile comune. De exemplu, chiar daca statistic este dovedit faptul ca mai multe accidente auto se produc peste tot in lume comparativ cu accidentele de avion, perceptia noastra este ca zborul cu avionul este mai periculos decat mersul cu masina;

  2. riscurile aferente situatiilor aparent sub controlul nostru sunt subapreciate in raport cu riscurile anonime. De exemplu, daca te apuci de fumat, tendinta este ca, din obisnuinta sii din senzatia ca este sub controlul tau sa te lasi oricand, sa desconsideri riscurile, comparativ cu riscul exagerat al terorismului, fiind considerat un risc anonim, in afara controlului tau;

Ce fac Statele pentru ca oamenii sa aiba senzatia ca le asigura securitatea impotriva tuturor relelor de pe acest Pamant?

In cele mai multe cazuri, Statele dau senzatia oamenilor ca sunt in siguranta prin promovarea constanta si permanenta a fricii, a fricii de teroristi, a fricii de razboaie, a fricii de boala, etc.si desigur, a solutiei universale : limitarea libertatii personale in favoarea asigurarii senzatiei de siguranta! Daca nu intelegi, nu constientizezi riscurile reale, nu intelegi automat costurile, realizand un schimb gresit, pentru ca senzatia ta nu este identica cu realitatea, este o falsa senzatie. Deci, daca in cele mai multe tari, cazurile de terorism sunt destul de rare, exceptii, e foarte greu de judecat eficacitatea masurilor antitero.

Adaugati acum la aceste aspecte si cazurile (nu putine) in care Statele au dat ordine pentru a inscena cazuri de terorism, in detrimentul propriilor cetateni.

O parte din exemple puteti sa le vedeti aici :

Nota : Terorismul sub steag fals (de care am amintit si aici) reprezinta o operatiune de acoperire, realizata pentru a induce in eroare publicul, astfel incat sa para ca operatiunea respectiva a fost cauzata de altii.

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Comentarii
  1. Mugur spune:

    Câtă vreme vom avea prea mulți oameni supuși manipulării, câtă vreme avem prea mulți analfabeți funcționali , va fi foarte greu să ne trezim. Oricum, trezirea nu poate fi decât individuală, nu se poate realiza pe mulțimi . Dar, mulțimea poate fi manipulată cu mai mare ușurință!

    Apreciază

    • concediere spune:

      De acord, sunt de aceeasi parere, insa parca-parca, raportat la anii anteriori, s-au trezit mai multi, intre timp…si spun asta si din perspectiva a ceea ce mai vad ca se circula pe Facebook (articole, documentare de interes), precum si din comentariile oamenilor..unii chiar au inteles foarte bine despre ce este vorba…
      Nu in ultimul rand, observ din comentariile celor care mai posteaza pe acest blog, ca au inteles foarte bine despre ce este vorba, ceea ce nu poate fi decat imbucurator.
      Deci, incet-incet, treptat, chiar daca unii se trezesc mai repede, altii mai tarziu si altii, poate niciodata, fiecare are calea lui, evolutia/involutia lui…

      Apreciază

  2. calinakimu spune:

    Toti conducatorii politici ai statelor in complicitate cu centrele de putere economica, vor manipula populatia in vederea mentinerii privilegilor socio-politico si economice. La asta se reduce intreaga filozofie a sistemelor, la care se mai adauga sistemul religios. Nu ASTA este adevarata problema…Este grav modul cum nu ACTIONEAZA oamenii, cei multi, exploatati, sacrificati, manipulati. Nu stiu ce s-ar mai putea petrece pentru a ne TREZI?! Chiar nu stiu…Ceea ce vedem “cativa” este la mintea cocosului. Oare sa n-avem parte decat de gaini, asta neavand nimic in comun cu „sexul” galinaceelor ?!

    Apreciază

    • concediere spune:

      Este adevarat, insa mie mi se pare ca este si asta o problema, pentru ca lucrurile nu ar fi trebuit sa stea astfel si nu spun asta visand la o lume ideala, la o utopie. De-a lungul istoriei au mai existat civilizatii care, cel putin pana la un anumit moment al dezvoltarii lor, au fost culmi ale dezvoltarii/ evolutiei spirituale si imi vine in minte acum civilizatia atlantilor. Aceasta civilizatie antica se baza pe o adevarata democratie, cu cetateni care se auto-guvernau, fara a avea nevoie de conducatori sau de preoti. Exista in fapt egalitatea dintre sexe, nu numai pe hartie sau la nivel demagogic/propagandist, cat si monogamia. Toata lumea muncea si primea drept salariu pe 1 zi o piesa de aur. Deci s-a putut, pentru ca s-a vrut!
      In fine, deci sa revenim, este o problema, insa mai grava decat aceasta problema este intr-adevar modul cum nu actioneaza cea mai mare parte din oameni, astfel cum bine precizai, care nu constientizeaza faptul ca sunt manipulati, transformati in sclavi pe veci, etc.
      Pe de alta parte, trezirea in masa nu ar putea pleca decat de la treziri individuale cumulate, astfel incat revenim la constientizarea individuala 🙂

      Apreciază

      • calinakimu spune:

        Omenirea Atlanta era o omenire „speciala”. S-a vorbit mult despre acea societate, dar putin stiu ca functiona mai mult in lumea spirituala, nu se despartisera „apele”, atlantii nu erau definiti ca oameni…in acceptia totala al acestui concept. Este multa legenda la mijloc. Daca te intereseaza aspectul…Rudolf Steiner are puncte interesante de vedere.
        Evolutia apartine Universului, dar ea se infaptuieste pe o infinitate de cai, iar fiecare existenta este o cale, asa incat este vorba de un proces individual. Ce se poate face la „comun” este doar shuimbarea la „periferia” fiintei, acea periferie responsabila de haosul in care traim, tocmai din cauza ca nu ne-am descoperit drumul in spre CENTRU. Si nici nu-l vom descoperii atata timp cat nu vom constientiza REALITATEA despovarata de educatie, cunostintele moarte ale trecutului, prejudecatile. Exact de tot ceea ce incerc sa explic pe blog…

        Apreciază

      • concediere spune:

        Da, multumesc, Cosmic Memory (prehistory of Earth), de exemplu.
        „Periferia” in masa + efortul individual al fiecaruia, corect.

        Apreciază

Lasă un comentariu