PRIMELE EFECTE ALE ATENTATULUI DIN PARIS

Posted: 10/01/2015 in Manipulare/Monitorizare
Etichete:, , ,

 

charlie hebdo

 1. Restrangerea drepturilor fundamentale in Romania :

Dupa cum preconizam ieri, primele efecte, de data asta in Romania, nu s-au lasat prea mult asteptate. Este vorba de folosirea pretextului atentatului pentru urgentarea restrangerii drepturilor fundamentale ale romanilor.

Mai precis, Gabriel Oprea (ministrul MAI) a convocat ieri, in regim de urgenta, o sedinta comuna a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, invocand „dinamica situatiei de securitate la nivelul Uniunii Europene si in zonele de interes strategic ale Romaniei, precum si dezvoltarea capabilitatilor pe linia interventiei in situatiile speciale de urgenta.

Totodata, si Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, s-a raliat  urgent la punctul de vedere MAI, declarand :

 • Cu siguranta trebuie pastrat un echilibru intre drepturile omului, dreptul la corespondenta, la comunicare, de a nu te imixtiona, autoritate a statului, si de a nu ingradi astfel de drepturile. Dar, pe de alta parte, haideti sa spunem ca si dreptul la viata este tot dreptul persoanelor, este dreptul nostru, al tuturor, si atunci, intre dreptul la viata si dreptul la secretul corespondentei, bineinteles alegem dreptul la viata, chiar cu diminuare sau cu ingradirea, in limite legale bineinteles si cu respectarea procedurilor legale, a dreptului la corespondenta si comunicare”;

 • „Cred ca, in actualul context, si celelalte institutii implicate in elaborarea actelor normative, in promulgare, in controlul asupra constitutionalitatii vor avea o opinie putin schimbata. (…) Daca un titular de abonament este identificat, dreptul lui nu a fost in niciun fel incalca. Atunci de ce cel care ia o cartela preplatita ar fi ilegal sa fie identificat?”;

 • Pentru a actiona ferm impotriva teroristilor si pentru a putea preveni actele de terorism, nicio masura nu este disproportionata.” !!!

Deci, din cate se constata, in ciuda declararii neconstitutionale a „Legii Big Brother” (Legea 82/2012), se repune pe tapet legea, in regim de urgenta, de aceasta data. Atentatul a venit taman la tanc! Nici ca se putea mai bine, ca sa profite la maxim tovarasii politicieni !

Mai mult ca sigur nu vor lua in considerare, pozitia  ONG-urile implicate, care  au trimis deja un comunicat in care isi exprima revolta cu privire la situatia creata:

 • „Reamintim ca acest presupus ‘vid legislativ’ este de fapt cunoscut de institutiile statului de peste 3 luni. Deci solicitarea ca grupul de lucru inter-institutional sa analizeze in regim de urgenta respingerea de catre Curtea Constitutionala a legii stocarii datelor de trafic ale utilizatorilor de telefonie si internet reprezinta o masura aberanta, care perpetueaza greselile trecutului si ingradeste drepturile fundamentale, in locul unei analize profesioniste, aprofundate, care sa includa toti actorii din societate interesati de subiect. Remarcam, inca o data, ca atat sectorul privat, cat si cel al societatii civile sunt ignorate de autoritatile statului atunci cand iau decizii pe aceste subiecte”;

 • „Franta, exemplul invocat care a declansat aceasta ‘agitatie’ institutionala locala, beneficiaza de numeroase legi de combatere a terorismului (inclusiv pastrarea datelor de trafic sau de inregistrare a cartelelor pre-pay) dar, cu toate acestea, nu a putut preintampina atentatele de la Paris din data de 7 ianuarie 2015. Mai mult, politicieni francezi de marca se dovedesc mai cerebrali, respingand ‘ideea unei legislatii dictate de emotie”;

 • „Accesul la datele de trafic se poate face prin simpla clarificare a art. 152 din Codul de procedura penala”, nefiind nevoie de o noua lege in acest sens;

 • „Decizia Curtii Constitutionale de respingere a pachetului „Big Brother” dateaza din iulie 2014, prin urmare ‘urgenta’ invocata nu reprezinta altceva decat folosirea tragediei franceze drept pretext pentru propulsarea unor agende legislative de securitate care ignora drepturile fundamentale”;

 • „Orice ordonanta de urgenta in acest domeniu, unde se afecteaza in mod direct drepturile fundamentale, este neconstitutionala conform art. art.115 alin.(6) din Constitutia Romaniei.”

 • O tragedie nu trebuie sa fie transformata intr-un pretext pentru ingradirea libertatilor oamenilor si ocolirea/incalcarea unor decizii ale Curtii Constitutionale”.

 1. Preturi astronomice pentru cel mai recent numar al Charlie Hebdo!

Numeroase oferte de vanzare pentru cel mai recent numar al saptamanalului francez Charlie Hebdo, care nu mai putea fi gasit inca de miercuri la standurile de presa din Franta, au aparut pe Internet, la preturi uneori astronomice.

Tiparit in 60.000 de exemplare si epuizat aproape imediat dupa atentatul comis miercuri, cel mai recent numar al publicatiei a facut obiectul, joi, a aproape 80 de oferte pe site-ul american de comert online eBay, unde era propus spre „cumparare imediata” cu preturi de 650 de euro, 1.000 de euro si, intr-un caz, 50.000 de euro!!

Multe dintre licitatii oscilau in jurul sumei de 500 de euro, iar 2 dintre ele erau de 60.000 de euro, respectiv 75.000 de euro.

Pe langa cel mai recent numar al saptamanalului, alti vanzatori propuneau exemplare care contineau momente speciale din istoria publicatiei. Unul dintre acele exemplare ajunsese la peste 15.000 de euro, vanzatorul promitand sa doneze intreaga suma unei asociatii de ajutorare a victimelor unor atentate teroriste!!

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame
Comentarii
 1. calinakimu spune:

  Sa fim seriosi…TOT ce facem se intoarce impotriva noastra…atata vreme cat suntem inconstienti si REactionam in stare de inconstienta. Atrocitati si mai mari decat acest atentat se petrec pe tot cuprinsul lumii noastre, nu atat de bine mediatizate. Va trece si acest antentat, vor apare replici revansarde, va fi ocazia sa se mareasca controlul asupra oamenilor, care trebuie tinuti in stare de sclavie mascata, vom mai face ceva spume la gura rasucind pe toate fetele nebunia asta, ne vom mai cobori nivelul sensibilitatii la cote din ce in ce mai scazute…si cam atat.

  Apreciază

  • concediere spune:

   Da, cam asta spuneam si eu..
   Citeam de dimineata despre unul din exemplele clasice de manipulare :
   „Cinematografia americana este poate singura industrie in care capitalistii au intrat nu doar de dragul castigului. Nu intamplator facem filme idioate. Ni se ordona sa le facem astfel. Hollywoodul nauceste intentionat capetele americanilor, dupa un plan anume, ii idobitoceste cu filmele lui. In productiile de aici n-o sa fie atinsa nicio o problema serioasa de viata. Va garantez. Patronii nostri n-ar permite. Cu trecerea anilor, strategia aceasta a dat roade inspaimantatoare. Spectatorul american de rand a fost complet dezobisnuit sa gandeasca . A ajuns la un nivel incredibil de scazut (…) Va spun niste grozavii, dar asta stau lucrurile. E nevoie de multi ani de truda ca sa-i redai americanului simtul estetic. Si cine o va face?”.

   Apreciază

   • calinakimu spune:

    Pe mine nu ma mira imbunatatirea tehnicilor de manipulare, cat ma mira starea inepta a semenului meu, faptul cum acesta se lasa manipuat atat de jalnic…Bineanteles, nu este nimic de mirare in FOND. Educatia familiala este cauza principala, mai apoi individul nu mai este INDIVID indivizibil, devine o persoana fara coloana, fara initiativa, fara creativitate… cu care faci ce vrei.Usor, usor au disparut si miscarile adolescentine, revoltele tinerilor, care prin anii 70 se constituiau im miscari non-conformiste. Acum apar izolat cazuri extreme in care un tanar ia mitraliera sau pusca si ucide in scoala profesori sau colegi… defulandu-si frustrarile.
    Este clar ca trebuie facut ceva si asta doar la nivelul individului…Cum indivizi nu mai sunt, trebuie trezita stare de nemultumire, pe care toti cei interesati cauta s-o deturneze, s-o manipuleze. Romanii acum 2000 de ani o rezolvau cu „paine si circ”, acum tot despre asta este vorba, doar ca mai sofisticat.
    Directia pe care o propun este SINGURA, din fericire. Din fericire deoarece sta la indesufletul nostru, este la voia noastra, in puterea noastra. Nu depindem de nimeni si de nimic sa ne transformam profund, sa transcedem aceasta nebunie , aceasta boala endemica a egolatrismului incurajat de TOATE sistemele actuale politice, sociale, economice si religioase.

    Apreciat de 1 persoană

   • concediere spune:

    Este adevarat ceea ce spui, insa, pe de alta parte din cate am impresia „starea natiunii” este tot intr-un adormire aproape totala, dupa euforia asa-zis alegerilor „democrate”. Multa lume are impresia ca de acum va curge lapte si miere nonstop in Romania si „totul va fi bine” 🙂 fara a constientiza dezastrul in care este biata colonie a marilor puteri…

    Apreciat de 2 persoane

   • calinakimu spune:

    Este atitudinea inecatului care se agata de orice pai. Pana cand nu vor cauta rezolvarea la SURSA VIETII lor…vom ramane confuzi, dezamagiti, suferinzi…este deja un truism.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s