LIBERTATEA DE EXPRIMARE – PANA UNDE ?

Posted: 09/01/2015 in Manipulare/Monitorizare

Mahommed

 

Zilele acestea asistam in mass-media la un alt show de manipulare a populatiei. Nu este o noutate manipularea in zilele noastre, se petrece zilnic, insa uneori cu exacerbarea efectelor, dupa cum este cazul actual.

Deci, cateva remarci, la prima vedere :

 • desi din punct de vedere uman imi pare rau de oamenii ucisi si de familiile lor si nu sunt de acord cu crima indiferent de „justificare”,  nu pot sa ma abtin sa nu remarc truismul ca oamenii mor zilnic, ba chiar exista crime/genocide care se petrec de ani de zile in Africa, in Orientul Mijlociu si peste tot in lume si nu reprezinta o stire internationala, ci o banalitate zilnica, cel mult o stire externa. Deci, de ce pentru 11 oameni din Franta, pentru cativa din SUA (vezi 11 septembrie), aproape toata Planeta trebuie sa se indigneze? !! intrebare retorica!

 • libertatea de exprimare si libertatea presei nu presupun ca oricine are dreptul oricand, sub paravanul acestor libertati, sa insulte, sa-si bata joc de oricine, de orice, oricand si in modul cum vor ei sa o faca, doar pentru distractia lor, pentru bani sau la comanda! Totul fara nici o raspundere! Acestea sunt forme clare de violenta, violenta verbala, scrisa, iar oamenii respectivi au promovat aceasta forma de violenta ani de zile, au provocat oamenii indiferent de religie, continuu. Si iata ca musulmanii au ripostat! Ei nu sunt ca si crestinii, care inghit aproape orice, in ideea de prost inteleasa toleranta si iertare a aproapelui pentru orice face, deci indiferent ca acestia si-au batut joc de Iisus, de Fecioara Maria, de Dumnezeu. Mai jos cateva imagini relevante in acest sens :

 

                            Sf Treime

 

 • oamenii acestia (pe care nu pot sa-i numesc nici jurnalisti, nici caricaturisti si in nici un caz „martiri ai democratiei”, fiind aproape la fel de extremisti ca si cei care i-au ucis) au fost amenintati „bland” de catre musulmani acum 2 ani, deci stiau exact la ce sa se astepte, asumandu-si toate riscurile prin continuarea mizeriilor produse;

 • daca se considerau intr-adevar caricaturisti si vroiau sa faca satira, puteau foarte bine sa satirizeze actiuni, intamplari, fapte, nu persoane, nu religiile per ansamblu, aspecte care stiau de la inceput ca sunt sensibile si o sa provoace, o sa declanseze posibile reactii violente;

Muslim world

 • de ce Franta nu a intervenit cu privire la cele publicate de ani de ani de zile de cotidianul respectiv? Avea parghiile necesare! Putea sa protejeze simtamintele religioase, ale oamenilor scopul fiind legitim : mult trambitata protectie a ordinii si securitatii nationale, tinand cont de sensibilitatile religioase de notorietate publica. Exista si precedente in acest sens, de exemplu Irlanda a luat asemenea masuri, a fost data in judecata la CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului) si a castigat! CEDO a considerat ca nu se incalca, intr-un caz similar, art.10 („Libertatea de exprimare”) din Conventia Drepturilor Omului, deoarece „statele beneficiaza de o importanta marja de apreciere relativa la problemele susceptibile sa ofenseze persoanele in raport de credintele lor religioase.”;

 • nu exclud din start nici ideea unei inscenari de tipul „terorism sub steag fals” (conform wikipedia este o operatiune de acoperire, realizata pentru a induce in eroare publicul, astfel incat sa para ca operatiunea respectiva a fost cauzata de altii). O simpla intrebare imi vine in acest sens in minte : cum de atacatorii stiau exact cand trebuie sa actioneze pentru a ucide pe cei vizati (Stephane Charbonnier (Charb) si Jean Cabut (Cabu)?

 • haideti sa urmarim in continuare care vor fi efectele a ceea ce s-a intamplat pana acum, mai mult ca sigur urmand alte masuri de intarirea securitatii nationale, in numele apararii drepturilor omului, continuarea invrajbirii religioase si multe alte actiuni similare tip Big Brother. Nu in ultimul rand, este posibil sa asistam si la invazia altor tari, ca de exemplu Yemen, atentatorii fiind suspectati de legaturi cu terorismul din Yemen, nu intamplator, Yemen fiind una din tarile cu cele mai importante rezerve de petrol din lume.

  „Follow the money!”

 

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita, te rog, sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame
Comentarii
 1. calinakimu spune:

  Tot ceea ce se petrece in lumea noastra ASA cum arata ea, este NORMAL. Anormalitarea este starea noastra de fapt, este atitudinea noastra fata de noi insine si fata de ceilalti. De ce?! Simplu : INCONSTIENTA ! Nu vreau sa intru in amanunte, detalile nu aduc nimic nou. Cu siguranta conflictul se va extinde…Vietile omenesti, ce conteaza(?!)…un detaliu.
  Reiese si mai mult nevoia gasiri unei modalitati de constientizare…de TREZIRE, de IUBIRE. NU exista nici o alta cale…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s