Robotizarea muncii sau a societatii : oameni sau roboti?

Posted: 15/11/2014 in Roboti
Etichete:, ,

Android6
Se pare ca e doar o chestiune de timp pana cand din ce in ce mai multe meserii realizate de catre oameni vor fi inlocuite cu serviciile efectuate de catre roboti, la standarde superioare. Cateva exemple in acest sens puteti vedea mai jos :

1) Manechine

Inca din 2012, cei care au avut ocazia sa ajunga la Tokyo, in celebra zona comercial-administrativa, Shinjuku, au avut surpriza sa gaseasca in vitrinele magazinelor, in locul manechinelor umane, manechine-roboti, care seamana foarte bine cu tinere femei atragatoare.
In videoclipul de mai jos, este prezentat unul din manechine, androidul Geminoid-F, creat de profesorul Hiroshi Ishiguro, celebru in intreaga lume pentru robotii umanoizi realizati. Androidul este programat sa poata realiza 65 de actiuni, putand simula un numar mare de emotii si expresii faciale, interactionand foarte bine cu publicul. Astfel, daca clientii ii zambesc, androidul le va raspunde la fel, cu un zambet.

Profesorul Ishiguro a explicat de ce magazinele au optat pentru folosirea androizilor in locul oamenilor: „Pentru ca nu este posibil ca un manechin uman sa stea o zi intreaga intr-o vitrina, fara nici o pauza, androizii au reprezentat cea mai buna varianta pentru a prezenta permanent hainele expuse la vanzare„.

2) Prezentatori TV

Tot din 2012, in Japonia exista androizi cu aspect uman, care prezinta stiri, glumesc si interactioneaza cu oamenii.Kodomoroid, este o astfel de „androida”, in marime naturala, care poate citi stiri, vorbi in mai multe limbi si chiar socializa cu oamenii. Ea poate folosi o varietate de voci, pornind de la voci feminine la cele masculine. Mai mult decat atat, declara ca viseaza sa aiba propriul sau show TV!!!

3) Asistente medicale

Un alt exemplu relevant este Geminoid TMF, creat plecand de la imaginea unei tinere top-model japoneze. Imaginea tinerei a fost utilizata in ideea de a asigura o prezenta placuta pe holurile spitalelor, zambitoare si optimista, care sa confere incredere pacientilor. Mai mult, poate sa incante pacientii si cu melodii interpretate personal – vezi mai jos :

4) Actori :

Cel mai reusit exemplar mi se pare insa cel din videoclipul de mai jos, pe numele lui, Geminoid DK. Androidul a fost creat dupa modelul sau uman, profesorul danez, Herink Scharfe, in vederea studierii interactiunilor dintre om si robot, respectiv a reactiilor oamenilor in raport cu robotii cu trasaturi umane. Rezultatul este incredibil!

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s