Robotizarea muncii : robotul Ian

Posted: 12/11/2014 in Roboti
Etichete:, , , ,

Robotul Ian2

Cei pasionati de artele martiale, care au vizionat filmul „Karate Kid”, cu siguranta isi aduc aminte de celebra scena cu lovitura cocorului, care poate fi revizionata mai jos, de data aceasta avand un erou non-uman. Atentie insa! Este recomandabil sa dati sonorul la minim sau pe mut (existand un sunet deranjant, de fundal).

Dupa cum ati vazut deja (cei care au fost curiosi), este vorba despre un robot, denumit Ian, care a fost realizat de catre compania americana Boston Dyanmics, cumparata recent de Google.

Robotul are aproximativ 1,90 cm şi vreo 150 kg greutate, fiind un robot de lupta, creat in vederea sprijinirii logistice a echipelor de militari americani aflati in misiune.

Desi are o constructie masiva din aluminiu, otel si titan, Ian este foarte agil (cel putin pentru un robot), demonstrand un echilibru perfect. Astfel, Ian poate sa se deplaseze in siguranta in doua picioare, in timp ce bratele si mainile le poate folosi pentru a ridica, transporta si manipula obiecte din mediul inconjurator. Pe teren accidentat, se poate folosi concomitent atat de membrele superioare, cat si de membrele inferioare pentru a urca. Totodata, poate alerga sau parcurge in viteza spatii supraaglomerate sau poate conduce masini.

Incet, incet observam cum tehnologia inlocuieste forta de munca umana…o fi bine? o fi rau? doar timpul va decide…

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s