Romania – colonie-suport IT

Posted: 23/10/2014 in Salarii
Etichete:, , ,

keyboard and two persons on white background

In cadrul contextului general de reducerea a costurilor cu salarizarea, HP a transferat  50 de locuri de munca din Slovacia in Romania.

De ce s-a operat acest transfer?

Logic, sclavii din Slovacia devenisera niste sclavi de lux, la un salariu mediu de 822 euro, astfel incat s-au cautat sclavi la fel de buni, insa mult mai ieftini. Si uite asa au ajuns in colonia Romania, unde salariul mediu este de doar 474 euro!

In acelasi timp, Stefanini Romania, filiala companiei braziliane de outsourcing, una dintre cele mai mari din lume, a ajuns la o cifra de afaceri de 17,3 milioane de euro in 2013 si 1.000 de angajati in Romania! Eficienta coloniei! Cel mai mare centru de outsourcing al comapaniei din UE! Ca atare, Stefanini Romania, vrea sa mai angajeze 100 de oameni pana la finalul anului, iar in 2015 sa extinda numarul cu 200 de angajati.

Cat poti castiga?

Potrivit reprezentantilor Stefanini, salariul :

  •  pentru entry-level care ofera suport tehnic este peste  salariul mediu din Romania;
  • pentru specialist IT (aprox.20% din job-urile din Stefanini) salariul este, din nou, peste media pietei, respectiv cateva mii de euro;

Cu toate acestea, aceste salarii nu vor fi mult timp la acest nivel, deoarece concurenta sclavilor mai prost platiti tot timpul iti sufla in ceafa!
Ne uitam pe diverse piete, in caz ca salariile din Romania ar deveni prea mari. Ne uitam la Republica Moldova, dar nivelul de limbi straine nu este atat de mare acolo. In plus, mai exista tarile din zona Maghreb, cu un nivel de franceza foarte bun, care au investit foarte mult in industrie. In acelasi timp, exista metode prin care putem ramane competitivi pe o piata ca România, aflata in crestere – automatizarea proceselor si competitivitate mai mare”, declara reprezentantii Stefanini.

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s