Nu ti-ai gasit partenerul potrivit? Te sacrifici pe altarul carierei? Facebook, Apple si EggBanxx iti ofera solutia! pachetul de beneficii extrasalariale : plata conservarii ovulelor!

Posted: 20/10/2014 in Cariera
Etichete:, , ,

facebook-apple-egg-freezing

Reclama de mai sus, intr-o forma mult mai comerciala, apare pe site-ul retelei de clinici de fertilizare, EggBanxx.

De ce ti-ai congela ovulele?

Conform site-ului clinicii mai sus-mentionate, precum si a propagandei oficiale, fertilitatea unei femei este la varf in jurul varstei de 20 de ani, dupa care intra in declin, indeosebi dupa 30 de ani.
Femeile peste 45 ani au deja sub 5% sanse de a putea concepe un copil, pe cale naturala, astfel incat cu aceasta metoda a congelarii ovulelor, ovulele prelevate in jur de 20 de ani isi mentin tineretea pana cand femeia decide sa se foloseasca de ele.

Desi procedura medicala exista de mai mult timp, doar in ultimii ani, odata cu imbatranirea accelerata a populatiei, a scaderii natalitatii in tarile civilizate si a dedicarii tot mai multor femei carierei, a inceput sa fie promovata tot mai intens drept o modalitate de a te asigura ca poti avea copii (sanatosi) si la varste mai mari de 35 de ani. Astfel, femeile sunt indemnate inca de la 20 de ani sa apeleze la o asemenea metoda, pentru a-si putea urma linistite planurile de cariera, fara sa fie stresate ca acest lucru inseamna ca renunta cu totul la optiunea de a deveni mame.
Se atrage totodata atentia, in mod deosebit, asupra faptului ca incepand cu varsta de 35 de ani ovulele produse au deja o calitate mai ‘proasta’, asa ca poti avea mai mult succes daca apelezi la ovulele din tinerete. 

Cam asta ar fi propaganda oficiala. Cu alte cuvinte, pana la 35 ani poti sa tragi la jug cat mai mult, totul in numele zeului „cariera”, insa sa nu care cumva sa depasesti pragul fatidic de 35 ani, pentru ca, dincolo, te asteapta dezastrul ovulelor! vor fi batrane, defecte si impreuna cu tine, vor fi aruncate la gunoi! Mirifica perspectiva!

Costuri

Exista mai multe clinici care ofera astfel de servicii, atat in tara, cat si in strainatate. Cele mai utilizate de romani, in strainatate, sunt clinicile din Atena, Praga si Viena, care au consultanti speciali, vorbitori de limba romana. 
Se plateste pentru recoltare si inghetare, in jur de aproximativ 400 de euro. Urmeaza ulterior o taxa anuala pentru pastrarea acestora, care este in jur de 150 de euro. Pretul cel mai mare insa se plateste atunci cand te hotarasti sa le folosesti – peste 2500 de euro. Ei si aici intervine strategia de aur a unor corporatii, respectiv „motivarea” salariatelor sa lucreze non-stop, daca pot!

Pachetul extrasalarial al Facebook, Apple, EggBanxx

Intai si-au momit viitori sclavi cu spatii de lucru cat mai atractive, apoi au oferit, aparent cu mare generozitate, mancare gratuita, sali de sport ultra-moderne, asigurarea multor servicii administrative (vezi aici) si cat si mai cate! Ce mai, ar spune unii naivi! Job-ul de vis!
De fapt, toata aceasta strategie aparent foarte generoasa, nu face decat sa forteze cat mai subtil ingerinta corporatiilor in viata privata a sclavilor…sa fi cat mai la cheremul stapanilor, daca se poate non-stop..ti-au dat camere de odihna/relaxare, mancare, sali de sport, salariu mare..ce mai vrei? Chiar vrei sa pleci acasa? Mai gandeste-te! Ai aici tot ce-ti trebuie : pat, mancare, sala de sport, sala de relaxare dotata cu tehnologie de ultima ora! Ai pierde ineficient prea mult timp pe drum! Ba chiar iti spun „subtil” ca nu e cazul sa faci inca un copil, mai ai timp pana la varsta fatidica, oficiala, de 35 ani! Si chiar si atunci, nu e problema, stapanul iti plateste tot, ba chiar si tratamente ulterioare de fertilizare sau adoptie! S-au gandit la toate! Tu, in schimb, nu trebuie decat sa fi cat mai disponibil, cat mai eficient, mai performant, mai creativ, totul pentru maximizarea profitului stapanului!

In acest context, vine ultima „momeala” gasita! iar preturile piperate practicate de alte corporatii (clinicile de fertilizare), de data aceasta din domeniul medical, nu fac decat sa confirme faptul ca este o „momeala” foarte tentanta!
In SUA de exemplu, procedura de conservare a ovulelor este destul de piperata, respectiv pana la 10.000 de USD initial (insa fiind nevoie de minim 2 recoltari, ajunge la 20.000 USD) si ulterior in jur de 500 de dolari anual (pentru pastrarea lor).
Facebook ofera deja in jur de 20.000 de dolari pentru aceasta procedura (pe langa acoperirea costurilor tratamentelor de fertilitate, bani la nasterea copiilor : 4000 USD) , in timp ce Apple a declarat ca va aloca fonduri in acest sens incepand cu luna ianuarie 2015. Pana atunci insa, Apple acorda concedii de maternitate extinse, suport pentru efectuarea tratamentelor pentru infertilitate, asistenta la adoptie, costurile fiind acoperite de companie.
Continuam sa extindem beneficiile oferite de noi femeilor, cu o noua politica privind concediul de maternitate, pe langa congelarea si stocarea ovulelor ca parte a implicarii noastre in tratarea infertilitatii. Vrem sa le ajutam pe femeile care lucreaza la Apple sa realizeze cel mai important lucru din viata lor avand grija de cei dragi si crescandu-si familiile„, declara reprezentantii Apple.

Induiosator! Mai sa crezi ca unicul scop al existentei corporatiilor pe lume este binele sclavilor! E adevarat, sclavi de lux, nu sclavi obisnuiti! (asta daca ne raportam numai la exploatarea crunta din China si nu numai, unde salariatele gravide muncesc si 15-16 ore in picioare, fara pauza – detalii aici)

Mai jos si propaganda, o alta mostra de „spalare a creierului” = recunostinta vesnica a sclavelor de lux!

Iar acum sa trecem de cealalta parte a baricadei, unde avem declaratia de presa a Centrului pentru Genetica si Societate, un ONG american, care militeaza pentru folosirea responsabila a biotehnologiilor genetice si de reproducere umana :

  • Decizia luata de Facebook și Apple de a oferi angajatelor un beneficiu de 20.000 dolari pentru a-și congela ovulele pentru o utilizare ulterioara cu fertilizare in vitro este o recomandare proasta din mai multe motive : congelarea presupune riscuri semnificative, dar inca nestudiate, ce pot rezulta din procesul de prelevare de ovule, precum și din lipsa dovezilor cu privire la potențialele riscuri pe termen lung pentru sanatatea a copiilor nascuți ca urmare a procedurii de congelare a ovulelor;
    A-ți congela ovulele nu este o procedura nici sigura, nici simpla”, a declarat dr. Marcy Darnovsky,  director executiv al Centrului pentru Genetica și Societate. „Prelevarea mai multor ovule presupune injecții cu hormoni puternici, unii dintre aceștia folosiți fara aviz, hormonii nefiind aprobați pentru extragerea ovulelor. Riscurile pe termen scurt variaza de la cele ușoare, pana la foarte severe, iar riscurile pe termen lung sunt incerte, deoarece ele nu au fost suficient studiate, chiar daca industria de fertilitate folosește acești hormoni de zeci de ani;
  • Medicamentele hormonale folosite pentru a hiper-stimula producția de ovule pot provoca, pe termen scurt, ceea ce este cunoscut sub numele de sindrom de hiperstimulare ovariana (SHSO). Cazurile ușoare de SHSO se caracterizeaza prin greața, balonare și disconfort. Cazurile grave sunt relativ rare, dar pot necesita spitalizare pentru complicații, inclusiv hemoragii intra-abdominale, torsiune de ovar și dureri severe;
  • Severitatea și frecvența riscurilor pe termen lung, inclusiv infertilitate și cancer, nu sunt bine stabilite, din cauza studiilor de urmarire inadecvata a femeilor care au suferit prelevare de ovule. Riscurile la copiii nascuți din ovule congelate, de asemenea, nu au fost studiate, deși substanțele chimice utilizate in procesul de congelare sunt cunoscute deja ca fiind toxice;
  • Mai mult decat atat, incurajarea congelarii de ovule ar putea angaja mai multe femei in procesul de fertilizare in vitro. Aceasta tehnica e asociata cu o creștere a copiilor nascuți morți, a cezarienelor, a nașterilor premature, a sarcinilor multiple și a unei rate mai mari de anomalii fetale;
  • Atat Colegiul American de Obstetrica și Ginecologie, cat și Societatea Americana de Medicina Reproductiva au emis ghiduri ce descurajeaza in mod explicit femeile sa opteze pentru congelarea de ovule din motive nemedicale;
  • De ce Facebook si Apple incurajeaza angajatele sa-și puna sanatatea in pericol prin sustinerea acestei tehnici?”, a intrebat Darnovsky. „Plata pentru congelarea de ovule este prezentata ca un beneficiu pentru femei, dar e posibil ca descurajarea femeilor de la un program echilibrat intre munca și familie sa fie intr-adevar un avantaj pentru companii”.

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s