CIO (Chief Information Officer) – salariu intre 2000-5000 euro/luna

Posted: 18/10/2014 in Salarii
Etichete:, , ,

CIO

In timp ce peste 30% din populatiei Romaniei supravietuieste cu mai putin de 5 USD/zi, exista in Romania si oameni care sunt platiti la nivel occidental.

Un exemplu in acest sens este CIO (Chief Information Officer) = o persoana cu functie de conducere, responsabila de gestionarea tehnologiei informatiei in cadrul companiei, care raporteaza direct, de regula, Directorului General al companiei.

Daca sunteti interesati sa aflati cateva aspecte de principiu despre rolul CIO-ului, mai jos aveti un extras din interviul acordat de dl. Calin Rangu, fondator CIO Council (o asociatie formata din profesionisti ce detin sau au detinut functia de CIO, directori sau manageri IT) redactorului Wall-Street :

Reporter : Sunt multi specialisti disponibili in aceasta piata? Care este profilul lor?
Calin Rangu : Sunt foarte multi, care s-au dezvoltat in cadrul multinationalelor in care lucreaza, sunt oameni cu experienta de 5-7-10 ani.

Reporter : In medie, cat de mare este echipa unui CIO?
Calin Rangu : Este greu de spus, pentru ca poate sa aiba mai multe paliere, uneori pot fi mai multi membri intr-o zona operationala care nu tine neaparat de IT. Eu pot sa dau exemplul in banca in care am lucrat, unde aveam 220 de angajati, 2 directii si 2 servicii independente.

Reporter : Cam cat castiga un CIO? Care este intervalul in care se incadreaza venitul acestuia, in general?
Calin Rangu : Depinde de companie, insa intervalul este intre 2000-5000 euro.

Reporter : Rolul CIO este mai important acum decat in trecut? Cum comunica CIO cu seful companiei? Este importanta aceasta relatie?
Calin Rangu : Este foarte importanta. Sunt companii in care CIO intelege tehnologia din perspectiva avantajului competitiv, astfel incat se bazeaza pe CIO ca un „business enabler”. In alte parti insa, CIO-ul respectiv nu e vazut ca CIO, ci ca un director IT, care administreaza o infrastructura si furnizeaza niste servicii la cerere, dar care nu are un concept structurat si sustinut de catre Top management. Cu toate acestea, comunicarea peste tot tinde sa devina din ce in ce mai buna, deoarece, in perioada de criza fiind redus personalul, tehnologia te ajuta din ce in ce mai mult pentru a fi din ce in ce mai eficient, astfel incat rolul CIO-ului este foarte important.

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti s-au parut utile, nu uita te rog sa dai like si, daca vrei, sa il distribui prietenilor tai sau sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s