Vorbeam de lagarele de munca din China?! Nici noi nu suntem prea departe!

Posted: 16/10/2014 in Diverse
Etichete:, , , ,

Greva Husana

Suntem incuiati aici si tratati ca niste sclavi!!”

Peste 200 de salariati ai SC Husana SA din totalul de 600, cea mai cunoscuta fabrica de incaltaminte din zona Moldovei, au refuzat sa mai mearga la lucru, din cauza faptului ca sunt incuiati in fabrica si obligati sa lucreze cate 10 – 12 ore pe zi, fara a le fi platite orele suplimentare.

Oameni disperati, care nu si-au gasit loc de munca in alta parte sau nu au calificarile necesare, cerute pe piata muncii, indura toate aceste umilinte pentru un salariu lunar de doar 400-500 lei!!

Poate fi mai rau decat atat ? Da, oricand!

Salariatii sustin ca in luna aceasta au primit doar jumatate din bani, iar cel mai mic salariu incasat in luna septembrie fiind de 99 de lei.

Am primit luna aceasta cate 200 de lei, dar impozit ni s-a oprit pentru toti banii. Situatia noastra este disperata. Nu ne mai descurcam deloc. Trebuie sa ia cineva o masura, fiindca asa nu se mai poate. Sa vina DNA-ul, sa vina un control serios, pentru ca noi suntem sclavi, nu angajati ”, a spus unul dintre protestatari.

Este firesc si normal ca eu sa primesc avans 200 si ceva de lei, iar mai apoi lichidarea tot pana in 300 de lei? Unde in lumea asta se mai primesc asa salarii? Eu am numai curentul de platit 250 de lei, astfel incat ce mai mananc? Copii mei ce mananca, cu se imbraca, cum ii pot trimite eu la scoala? Iar de plecat la alta fabrica nu pot pleca, pentru ca nu sunt primit, din cauza ca s-a auzit ca am muncit la Husana! De ce se intampla acest lucru? Cumva directorul de la fabrica i-a amenintat pe unii sau pe altii?, a declarat alt protestatar.

Poate va intrebati pe buna dreptate, ce au facut pana acum? Nu au incercat sa faca nimic, pentru a iesi din aceasta situatie?

Ei bine, da, dar degeaba, dupa cum se vede mai jos :

  • au cautat sprijin la Sindicat care ar fi trebuit sa lupte pentru drepturile lor, insa reprezentantii Sindicatului sunt acuzati de catre oameni ca sunt“mana in mana” cu conducerea fabricii;
  • au reclamat la Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui conditiile improprii de lucru si salariile foarte mici, dar nimeni nu a efectuat vreun control la fabrica;

 

Ce spune conducerea fabricii?
Nimic! Conducerea fabricii a refuzat sa ofere vreun raspuns referitor la nemultumirile si acuzatiile angajatilor.

Incet-incet devenim din ce in ce mai sclavi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s