„Numai cei care nu isi doresc cu adevarat sa aiba un job, nu pot sa-si gaseasca unul!!”

Posted: 16/09/2014 in Cariera
Etichete:, ,

Angajam!

 

Afirmatia  de mai sus apartine dlui. Felix Toma, Country Manager GI Group, invitat la ZF LIVE.

Care sunt domeniile cele mai cautate actualmente pe piata muncii?

Conform reprezentantului GI Group, cele mai multe cereri de forta de munca sunt :
1) in zona IT – pentru Bucuresti;
2) in zona auto – pentru restul tarii
It-istii sunt in continuare printre cei mai cautati candidati de clientii companiilor de recrutare. Domeniul IT este piata cu cea mai mare crestere in domeniul de fata. Cele mai multe cereri de recrutare pe care le primim din partea companiilor sunt din zona aceasta”, a explicat el.
In tara, situatia este putin diferita, industria fiind principalul nostru client. Transilvania si Banatul au cea mai buna dezvoltare pe zona industriala, industria automotive, industria auto, si de aici avem cea mai mare cerere, urmata fiind de logistica, industria electronica si manufactura”, a completat el.

Este importanta experienta?

Dl. Toma precizeaza ca nu este intotdeauna esentiala:
Depinde de job. Comparativ,  in perioada 2009-2010, experienta conta foarte mult in conditiile in care fusesera extrem de multe disponibilizari si erau multi candidati pe piata”, a aratat el.
„Actualmente insa, in conditiile in care marea majoritate a companiilor sunt in proces de angajare de forta de munca, este o dinamica interesanta pe piata fortei de munca, fiind anumite tipuri de joburi in care experienta nu conteaza prea mult. Astfel, avem clienti care au pozitii in departamente de servicii de colectare, spre exemplu, in care sunt mai degraba interesati de abilitatile lingvistice decât de experienta. Totodata, sunt foarte multe joburi pe piata, pentru pozitii de juniori, unde nu experienta conteaza, ci dorinta candidatului de a lucra la compania respectiva si implicit de a fi angajat”, a adaugat el.

In ce zona a tarii e cel mai greu sa te angajezi?

 „Daca pentru locuitorii din Moldova e mai dificil sa isi gaseasca un loc de munca, cei din Bucuresti si din Vest nu au nicio scuza.
In Bucuresti, in zona de Vest si Transilvania, numai cei care nu isi doresc cu adevarat sa aiba un job, nu pot sa-si gaseasca un job.E adevarat ca uneori nu corespund asteptarilor salariale sau experientei, dar daca pana la o anumita varsta ai stat intr-un anumit sistem sau intr-o anumita companie, trebuie sa faci cumva si sa nu fii reticent la tehnologiile noi”.
Pe de alta parte, in anumite zone ale tarii, cum ar fi Moldova, candidatii au sanse mai mici de angajare, dar asta si pentru ca majoritatea angajatorilor de acolo sunt institutiile statului, companii private, nu sunt multinationale care sa caute un anumit profil de candidat”.

Video ZF  Live  cu dl. Felix Toma – AICI

Surse : http://www.gandul.ro, http://www.zf.ro

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti-au fost utile, nu uita sa dai like, sa il distribui prietenilor tai si sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s