Zambeste sau esti concediat!

Posted: 25/08/2014 in Manipulare/Monitorizare
Etichete:,

Smile check machine

Nu, nu este o gluma, desi asa ar parea la prima vedere! Se intampla in Japonia! Angajatii unei companii de transporturi din Tokyo sunt monitorizati zilnic in baza unor camere prevazute cu soft special, care le masoara „nivelul” zambetului, pentru a se asigura ca oricand, indiferent de vreme sau de problemele personale ale salariatilor, acestia par foarte fericiti.. Astfel, soft-ul analizeaza caracteristicile faciale ale fiecarui salariat, inclusiv miscarea ochilor, forma buzelor in pozitie statica sau in miscare, ridurile faciale/de expresie, precum si alte elemente de detaliu, evaluand pe o scara de la 0 la 100% nivelul zambetului salariatului.

In cazul in care salariatul pare abatut sau de-a dreptul deprimat, pe ecran apare imediat comanda : „Arati prea trist azi! Inveseleste-te!” sau „Vreau sa vad un zambet real!”. Daca acesta nu se conformeaza indicatiilor primite sau nivelul performantelor sale este destul de slab, este avertizat imediat de un superior, aparut langa salariat ca din senin, ca se afla pe o panta descendenta a carierei sale in compania respectiva.

Dat fiind faptul insa ca cea mai mare parte din salariati se conformeaza indicatiilor primite, acestia trec la nivelul 2 al programului, respectiv imprima  cel mai bun zambet al lor si poarta toata ziua fotografia zambetului, pentru a-si aminti non-stop cum arata „zambetul lor profesionist”.

In aceste conditii lucreaza aproape 600 de salariati ai companiei respective, incepand cu prima ora a diminetii, cand, inainte de inceperea lucrului, isi verifica „zambetul profesionist”..

Aici (https://www.youtube.com/watch?v=QOvdNylCUk4) puteti vizualiza in sensul celor de mai sus un videoclip relevant, dovada ca nu e o scena SF, desi asa ar parea….astfel incat cu atata monitorizare tip Big Brother, te intrebi retoric : „pe cand vor aparea si la noi?”

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti-au fost utile, nu uita te rog sa dai like, sa il distribui prietenilor tai si sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s