Aplici Legea lui Pareto?

Posted: 25/08/2014 in Cariera
Etichete:, ,

80-20

Intrebari  Cine a fost Pareto?

  Pareto a fost un  economist italian, care  a creat o formula matematica, ce reflecta inegalitatea distributiei bogatiei din tara sa, observand ca 20% din populatie detinea 80% din bogatia totala a tarii, principiu care a fost considerat universal aplicabil in lume. La sfarsitul anilor 1940, Dr. Joseph M. Juran a denumit formula matematica inventata de Pareto – „Regula 80/20” sau „Legea/Principiul lui Pareto”. 

IntrebariDe ce este util sa cunosti aceasta lege si cum o poti aplica in viata?

Cei mai multi dintre noi ne confruntam cu probleme legate de administrarea eficienta a timpului pe parcursul unei zile obisnuite de lucru. Astfel, chiar daca ai impresia ca esti o persoana mai organizata decat media, tot poti sa ai surpriza ca la sfarsitul zilei sa constati ca nu ai reusit sa-ti indeplinesti cele mai importante obiective stabilite pentru ziua respectiva. Justificarile pot fi multe, plecand de la Facebook, verificat mailul, colegii care te intrerup mai mult sau mai putin justificat, raspunsul la telefoane, etc.

IntrebariCe este de facut totusi?

Una dintre solutii este aplicarea legii Pareto! „Da, dar cum?”  sau „usor de vorbit, greu de facut!”, veti spune in gand..

Concluzii2Solutii ! Pai, ai putea incerca de exemplu sa-ti stabilesti clasica lista cu ceea ce ai de facut pentru ziua urmatoare, cu o seara inainte. „Bun, zis si facut!” ai putea spune, insa dupa ce faci lista respectiva cum ai putea sa te si tii de ea a doua zi, cat mai bine? 🙂 Folosing legea lui Pareto! adica, plecand de la principiul ca 80% din rezultate/obiective  se pot atinge cu 20% efort, dis-de-dimineata incepi in forta ziua cu ceea ce ai cel mai important/urgent/greu de facut, pentru ca folosind 100% din energie sa poti sa  avansezi cat mai mult in  ceea ce ti-ai propus. Restul (alte lucrari/alti colegi), ce ar putea interveni pe parcursul zilei, poate fi amanat (dupa caz) si pentru ziua urmatoare sau pentru finalul zilei, cel devreme, pentru a avea timp sa finalizezi sau sa avansezi cu ceea ce ti-ai propus pana atunci. Totodata, nu ar strica, pentru economie de timp, sa incerci sa nu raspunzi la telefoane sau la solicitarile venite. Desigur, in acest caz, nu o sa convina anumitor persoane aceasta modalitate de abordare a problemei, insa, pana la urma nu poti sa multumesti pe toata lumea si sa-ti si rezolvi problemele cele mai importante, in timp util!

Deci, incepe ziua cu o imagine in minte : 20% din timpul tau iti rezolva 80% din cele mai importante obiective personale! cu conditia sa fi determinat in vointa ta de a rezolva ceea ce ti-ai propus, nelasandu-te distras sau furat de timpul personal, care, pana la urma, reprezinta viata ta!

Daca aveti si alte solutii, astept feedback…oricand e util sa afli cum rezolva ceilalti problema managementului eficient al timpului…

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti-au fost utile, nu uita te rog sa dai like, sa il distribui prietenilor tai si sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s