Europa versus Facebook : un student la drept a dat in judecata Facebook pentru incalcarea confidentialitatii datelor personale

Posted: 24/08/2014 in Procese contra retelelor de socializare
Etichete:, ,

Fakebook

Din nou probleme pentru Facebook!  BBC News ne informeaza ca  Facebook se confrunta cu un nou proces, ca rezultat al unei plangeri colective privind acuzatii de monitorizare a mesajelor private ale utilizatorilor sai.  Astfel, reclamantii sustin ca, in momentul in care un utilizator distribuie un link catre un alt site printr-un mesaj privat, Facebook scaneaza profilul online al userului. In aceste conditii,  Facebook monitorizeaza automat mesajele utilizatorilor, profitand de informatiile aflate pentru a le transmite companiilor care gestioneaza baze de date, agentiilor de publicitate si de marketing.

Drept raspuns la acuzatiile de mai sus, reprezentantii Facebook au pretins  ca acestea sunt nefondate.
Cu toate acestea, reclamantii nu au renuntat, solicitand fie plata unei sume zilnice de 100 de dolari pentru fiecare zi in care au existat incalcari ale confidentialitatii datelor private, fie cate 10.000 de dolari pentru fiecare utilizator ale carui mesaje au fost monitorizate ilegal. Printre probele prezentate au fost citate si cateva studii de cercetare independente, care demonstrau ca  Facebook analizeaza continutul mesajelor private ale utilizatorilor „pentru scopuri care nu au legatura cu facilitarea transmiterii mesajului”, nefiind prima data, in consecinta, cand Facebook practica aceasta modalitate de monitorizare a informatiilor personale ale utilizatorilor.

 

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti-au fost utile, nu uita te rog sa dai like, sa il distribui prietenilor tai si sa lasi un comentariu cu parerea ta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s