Proiect de lege Ministerul Muncii : Părinții vor putea realiza venituri impozabile de până la 1500 lei anual în timpul concediului de creșterea copilului

Posted: 08/08/2014 in Legi
Etichete:, , ,

Proiect de lege

Ministerul Muncii a supus spre dezbatere proiectul de lege de modificare a OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, pe care il puteti vizualiza aici.

Proiectul de lege propune:

1. modificarea și completarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația pentru creșterea copiilor, astfel:

– introducerea de reglementări care să permită părinților realizarea unor venituri supuse impozitului în perioada concediului pentru creșterea copiilor, de până la 1500 lei;

– stabilirea unei modalități de recuperare a eventualelor sume de la beneficiarii care realizează venituri peste nivelul menționat anterior, prin calcularea acestei sume ca diferență între indemnizația încasată și stimulentul de inserție la care ar fi avut dreptul.

2. stimularea comportamentului activ pe piața muncii al persoanelor beneficiare de indemnizație pentru creșterea copilului care, în prezent, nu pot realiza venituri din activități salariale, independente sau agricole pe perioada cât beneficiază de indemnizație, în vederea facilitării tranziției acestora de la viața de familie la cea profesională.

3. amnistierea fiscală a persoanelor beneficiare sau care au beneficiat de indemnizație pentru creșterea copilului/stimulent și pentru care s-au constituit sau urmează a se constitui debite până la data intrării în vigoare a prezentei legi, ca urmare a stabilirii unui cuantum eronat al indemnizației pe baza documentelor prezentate.

(Sursa: Ministerul Muncii)

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s