„Crima de popularitate”? Blogger amendat pentru recenzie negativa.

Posted: 22/07/2014 in Numai blogger sa nu fii!
Etichete:, , , , ,

libertate-gandire

Efectele : Caroline Doudet a fost obligata in baza hotararii judecatoresti a  Tribunalului din Bordeaux sa plateasca daune in valoare de 1500 euro + 1000 euro cheltuieli judiciare.

Cauza : prejudiciu de imagine!! Din cauza recenziei negative (denumita „Un loc de evitat in Cap-Feret: Il Giardino„) postate pe blogul personal, in momentul in care o persoana cauta pe Internet dupa denumirea restaurantului (Il Giardino), recenzia negativa aparea ca postarea numarul 4 in motoarele de cautare, fiind un blog destul de urmarit.

Patronul restaurantului (reclamantul) a invocat faptul ca aceasta recenzie a avut drept rezultat scaderea vanzarilor, chiar daca lucra tot 7 zile/saptamana, ca in ultimii 15 ani. A mai precizat totodata faptul ca libertatea de exprimare trebuie sa aiba anumite limite ce tin de respect si de limbajul utilizat, asteptandu-se mai degraba la o critica constructiva cel mult, nu la observatii foarte dure, neprobate.

Drept raspuns la cele declarate de catre patronul restaurantului si la hotararea instantei, Caroline Doudet a replicat faptul ca „ i se pare ca toata aceasta istorie e ipocrita, din cauza faptului ca se cauta doar bloggerii cu influenta, care sa aiba recenzii pozitive sau sa faca reclama, prin articolele lor, anumitor companii (asa-zisele articole comandate)„, adaugand totodata ca fiind judecata in regim de urgenta nu avut timp sa-si caute un avocat si a fost nevoita sa se apere singura.

Desi hotararea instantei obliga la schimbarea titlului recenziei, in sensul de a elimina denumirea restaurantului, in vederea reducerii vizibilitatii articolului in motoarele de cautare, Caroline a preferat sa elimine total articolul, din ratiuni tehnice (era mai simplu) si de economie de timp.

Cam acestea ar fi pe scurt faptele, cauza, efectele, prezentate de agentiile de presa, astfel incat nu poti sa nu constati amar, inca o data, faptul ca sunt create precedente judiciare, care incet-incet restrang dreptul la libera exprimare, sub diverse pretexte…

Voi, ce parere aveti?

Daca ti-a placut articolul sau informatiile ti-au fost utile, nu uita te rog sa dai like, sa il distribui prietenilor tai si sa lasi un comentariu cu parerea ta!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s